Fra trehjulet cykel til internationale læringsmøbler

1925: En af de første trehjulede cykler

1950'erne: Fra hjul til stål

Middelfart Hjulfabrik skifter navn til MH Stålmøbler som et resultat af den succesfulde udvikling og produktion af stålmøbler til det danske militær. Stålmøblerne blev testet ved kast ud fra 2. sal. Succesen førte også til et øget fokus på produktion af undervisningsmøbler, der skal kunne holde til meget.

1925: En ydmyg begyndelse

lekolar | sis har altid været interesseret i børn og unges trivsel i forbindelse med læring, og produktsortimentet har udviklet sig over årene. Fundamentet blev skabt som Middelfart Hjulfabrik, hvor vi producerede hjul og reservedele til to- og trehjulede cykler. 

 

1942: Forsendelse fra M.H. Stålmøbler
MH Stålmøbler på Lutheran World Confederation School i Kwun Tong, Hongkong

1986: Den første ergonomiske og højdejusterbare stol til undervisning

I midten af 80'erne udviklede SIS, sammen med overlæge A. C. Mandal, et produkt med navnet BackUp. Udviklingen af BackUp revolutionerede branchen, og lekolar | sis blev den første producent til at udvikle højdejusterbare møbler til studerende. Vores konkurrenter lo af de nye produkter, men i dag vælger de fleste skoler højdejusterbare møbler til brug i klassen.

Illustration af hvordan man sidder korrekt på en stol. Udviklet af læge A. C. Mandal

2018: International udvikling og lokal produktion

lekolar | sis er den ledende danske leverandør af skolemøbler og ekspert i indretning af skræddersyede læringsmiljøer. I 2018 bliver SIS opkøbt af den nordiske koncern Lekolar, der beskæftiger ca. 300 medarbejdere og omsætter for ca. 1 mia SEKMed opkøbet etablets et nyt samarbejde, hvor fokus er at udvikle produkter til undervisningsmiljøer i tæt samarbejde med arkitekter, designere og brugere ude på skolerne.

1962: Stil i Stål

SIS blev grundlagt under navnet "Stil i Stål", der oprindeligt udsprang fra en stol designet af Ole Almegaard Ohlsen. Interessen for de nye spændende stålmøbler, som kunne holde det hårde undervisningsmiljø, blev hurtigt en stor succes i Danmark og i udlandet. Stil i Stål eksporterede til mange lande - bl.a. til Hongkong.

 

BackUp: Den første ergonomiske og højdejusterbare skolestol

2003: SIS Academy

SIS Academy blev etableret med det formål at skabe et fælles forum for innovative uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser, hvor de kunne dele og udvikle erfaringer. Akademiet blev senere den officielle repræsentant for det internationale netværk i Danmark.

Lekolar SIS A/S
Lollandsvej 16, 5500 Middelfart
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tlf.: (+45) 70 20 60 80
CVR: 14833692

På www.sis-as.dk bruger vi cookies til at samle statistik og til at forbedre vores informationskampagner. Du accepterer, når du klikker dig videre.