Syv læringssituationer


Gennem mange år har vi fordybet os i international forskning og erfaringer med fremtidens fysiske, sociale og pædagogiske læringsmiljøer. På baggrund af disse har vi udviklet et konceptbaseret på syv forskellige læringssituationer, som kan anvendes på skoler og institutioner.

Vi ønsker, at de elever, som vi indretter for, skal føle sig trygge og inkluderede. Samtidig skal læringsmiljøerne vække nysgerrigheden og lysten til at lære.

Fortællinger i centrum

Vi står foran forskellige typer publikum, når vi taler. En person, en mindre gruppe eller mange mennesker. Nogle gange samles alle ved scenen bare for at lytte. Efterfølgende skal alle måske sidde i en rundkreds.

Her er forslag til produkter og løsninger, som hurtigt kan forvandle et rum ud fra forskellige behov.

Udforskning

Denne læringssituation har learning by doing i fokus. Her får teorierne liv gennem udførelse af praktiske handlinger.

Projektbaserede miljøer skal ofte kunne rumme alle mulige former for fremstilling og udforskning. Det kræver miljøer, møbler og udstyr, som opfylder alle behov og sikker-hedskrav.

Samspil

De læringssituationer vi forbinder med samspil kan være for mindre eller større grupper. Nogle gange er man bare to personer, som har behov for lidt tid for sig selv.

Med en lyddæmpende skærm kan man skabe en uforstyrret krog. Og ved blot at vende to sofaer får gruppen sit eget lille rum.

Vidensrummet

Vores tids skift mod en mere individcentreret læring starter allerede i børnehaven. Den digitale revolution åbner op for uendelige muligheder, men øger også den enkeltes ansvar. Der skal være et uforstyrret og afskærmet område, hvor det er rart at sidde, med plads til en eller flere vidensjægere. Informationssøgningen bliver måske endda mere effektiv i en sækkestol med en tablet på skødet.

Stille reflektion

Der er sjældent plads til den stille refleksion. Det styrker indlæringen, at man har mulighed for at få ro til at tænke eller repetere. Nogle børn og unge har større behov for det end andre. Høretelefoner er ofte deres eneste mulighed. Med lyddæmpende skærme, i et hjørne eller på et bord, kan du skabe små tilflugtssteder til en eller flere personer. En egen lille verden, blødt afskærmet fra forstyrrende lyde og visuelle indtryk.

Bevægelse

Plads til bevægelse er en forudsætning for, at børn kan udvikle deres motorik og balance. Bevægelse forbedrer koncentrationen og øger indlæringen.

Et par minutters koordinationslege eller andre bevægelseslege ”genstarter” hjernen. Men det kræver miljøer, som hurtigt kan forandres og skabe gulvplads.

Rekreation

En forudsætning for alle læringssituationer er, at børn og unge får mulighed for at lade batterierne op. Hvile og måltider, hvor der ikke er krav til præstation og fysisk aktivitet, kan hjælpe med dette.

Det kræver et behageligt miljø og møbler, hvor man hurtigt kan gå fra vilde lege til afslappende rekreation eller nærende måltider.

Skal I indrette et læringsmiljø?

Få hjælp af en af vores dygtige salgskonsulenter. Find din nærmeste salgskonsulent her.

Lekolar SIS A/S
Lollandsvej 16, 5500 Middelfart
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tlf.: (+45) 70 20 60 80
CVR: 14833692

På www.sis-as.dk bruger vi cookies til at samle statistik og til at forbedre vores informationskampagner. Du accepterer, når du klikker dig videre.