Forskning


Den høje siddestilling

Revolutionerende forskning


Den korrekte udformning af undervisningsmøbler har i Danmark været genstand for megen interesse og debat. I 1970’erne udførte den danske læge A.C. Mandal en række undersøgelser af undervisningsmøbler og siddestillinger, hvilket resulterede i en række publikationer. Mandals konklusion var, at undervisningsstolene ødelægger børnenes naturlige siddestilling og var skyld i ryglidelser, der forfulgte dem resten af livet. Den siddende arbejdsstilling medfører ofte, at man krummer ryggen, hvorved knogler, disci, led og ledbånd belastes unødig hårdt, hvilket menes bl.a. at være en af årsagerne til diskusprolaps.

Markedsændring


Gennem undersøgelser i slutningen af 80’erne nåede A. C. Mandal til den konklusion, at man opnår den mindst belastende stilling ved at sidde i rytterstilling, fordi man i denne position fordeler trykket mellem kroppens for- og bagside ligeligt og beholder samme lændesvaj som i stående stilling. Den korrekte anbefaling blev et skråstillet sæde og et bord, der var 15-25 cm højere end de daværende ISO-standarder foreskrev.

Firstmover med BackUp


I 1986 startede SIS by Lekolar et samarbejde med A. C. Mandal om udviklingen og produktionen af den første ergonomiske og højdejusterbar undervisningsstol – BackUp


Når kroppen slås med stolen

Det vil aldrig lykkes at udvikle den perfekte stol, for vi mennesker har forskellige kroppe og dermed forskellige behov. Kroppen er altid vigtigst og en ny rapport fra Vidensrådet for Forebyggelse bekræfter at øget bevægelse i undervisning fremmer trivslen og indlæringen hos børn og unge væsentligt.

Uanset hvor gode møblerne er, skal eleverne være bevidste om kroppens unikke evne til at føle og mærke hvad kroppen fortæller dem. Det er ikke naturligt for kroppen at sidde passivt i længere tid, og den vil selv sige til, når den ikke ønsker at slås med stolen længere. Et møbel skal give kroppen mulighed for at bevæge sig og indretningen af et undervisningsmiljø skal inviterer og motiverer til bevægelse
Vores Certifikation
ISO 14001 certificering
Green Network

© 2018 SIS by Lekolar
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tlf: +45 64 41 04 90 - Lollandsvej 16 - 5500 Middelfart, Denmark
CVR: 29520941

På www.sis-as.dk bruger vi cookies til at samle statistik og til at forbedre vores informationskampagner. Du accepterer, når du klikker dig videre.